Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (65) – Ateş İlyas Başsoy ile sosyal medyada propaganda savaşları: “Muhalefet AKP’nin çizgi filminin açtığı kanalı çok önemsememeli, sosyal medya kullanmayan kesimlere seslenmeyi dert etmeli”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Twitter hesabından yayınlanan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alan “Yalan üretim merkezi” başlıklı animasyon video, kısa süre içinde silindi. Video, “muhalefetin lehine olduğu” yönünde eleştiriler alırken, CHP Twitter hesabından da videoyla ilgili bir karikatür paylaşıldı. Partilerin sosyal medyadaki propaganda rekabetini, siyasal iletişim uzmanı Ateş İlyas Başsoy ile konuştuk. “Türkiye’de siyasi konularda aktif Twitter kullanan gerçek kişiler 1 milyonu geçmiyor, muhalefet AKP’nin çizgi filminin açtığı kanalı çok önemsememeli” diyen Başsoy, muhalefet partilerinin enerjilerini sosyal medya kullanmayan kesimler için harcaması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.