Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayyum ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı heykellerdeki çocuk ve adam figürleri tepki çekti: “Uzakdoğulular’a benziyor”

Kayyum ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı yolunun kenarına yerleştirilen karpuz ve tatlıcı heykelleri şehirde büyük tepkiye neden oldu. Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Erhan Akalınlar, “Karpuz ve kadayıf bizim ama insan figürleri bizden değil, Uzakdoğulular’a benziyor. Hiç yakışmamış” dedi. Diyarbakır Sur Örgü Peyniri Üreticileri ve Karpuz Yetiştiricileri Derneği Başkanı Adil Aydın da karpuz ve tatlı heykellerindeki çocuk ve adam figürünün Diyarbakır ile alakası olmadığını, bu heykellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Havalimanı yolu kavşağına yerleştirilen heykellere ait görseller, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılmasının ardından sosyal medyada hem tepki çekti hem de alay konusu oldu. Diyarbakır karpuzunu temsil eden ve içine çocuk figürü yerleştirilen heykeldeki figür sosyal medya kullanıcıları tarafından “Çinli ve Japon çocuk” diye yorumlanırken, kadayıf tepsisini elinde tutan adam figürü de aynı eleştirilere maruz kaldı.


Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Erhan Akalınlar, hem çocuk hem de adam figürünün değil Diyarbakır’ı, Türkiye’deki hiçbir insanı yansıtmadığını belirterek, “Karpuz ve kadayıf Diyarbakır’a ait ama içindeki figürler bizden değil. Hiç yakışmamış. İnsan figürleri Diyarbakır’ı yansıtmamış. Niye seçmişler? Uzakdoğulu insanlara benziyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu.

Diyarbakır Sur Örgü Peyniri Üreticileri ve Karpuz Yetiştiricileri Derneği Başkanı Adil Aydın da karpuz ve tatlı heykellerindeki çocuk ve adam figürünün Diyarbakır ile alakası olmadığını, bu heykellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Aydın, “Yapılan heykeller yanlıştır. Çocuk Japon ya da Çinli’ye benziyor. Diyarbakır ile hiçbir alakası yoktur. Neden böyle bir şey yaptılar anlamadım, bir an önce kaldırılması gerekir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.