Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (17): “Aşıları serbest bırakın!”

“İyi bayramlar. ABD’de aşı karşıtlığı bir politik mesele haline geldi. Aşı karşıtları her güne başka bir teoriyle uyanıyor, ülkenin elindeki milyonlarca doz aşı çöpe gidiyor. Bu esnada ABD Başkanı Joe Biden ülkede aşı olma seferberliği başlatmaya çalışıyor, Lyft ve Uber gibi taşıma şirketleri insanları aşı bölgelerine taşıyacak, eyalet bazında çalışan insanlara ücretli izin hakkı verilecek ancak bu desteklerin ve bu baskının bir sonuç vermeyeceği aşikâr. Lakin kendi ülkesini aşıya ikna etmekte zorlanan Biden yönetimi, aşı patentlerinden feragat edilmesini destekleyen bir açıklama yaparak dış politikada başka bir manevranın peşinde. Biden yönetimi bu hamleyle gelişmekte olan dünyanın ve koronavirüs dalgalanmalarından mustarip ülkelere dost eli uzatıyor gibi görünüyor! Son derece politik bir salgının içinde bir yandan da çevre kirliliği inanılmaz boyutlarda ilerliyor, bunun başlıca sebeplerinden biri de maske kirliliği. Henüz başımıza neler açacağının hesaplanmadığı bu maske üretim ve tüketim sayılarına göre, dünyada her saniye 3 milyon adet maske çöpe gidiyor.”

Elif Key, “Amerikan Rüyası”nda yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.