Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (15 Mayıs 2021): Prof. Dr. Esin Şenol ile “tam kapanma” sonrası salgının yönetimi, Işın Eliçin ile İsrail – Filistin arasındaki çatışma

Editör: Gamze Elvan

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Prof. Dr. Esin Şenol ile “tam kapanma” sırasında ve sonrasında salgının yönetimini, tedavide kullanılan ilaçları, Işın Eliçin ile İsrail – Filistin arasındaki çatışmayı konuştuk.

Esin Şenol: “Kimsenin salgını kontrol altına almak gibi hedefi yok”

Koronavirüs salgınında bir döngü haline gelen kapanma ve açılmanın, salgın yönetimi açısından ne ifade ettiğini sorduğumuz Esin Şenol, Türkiye’nin salgını hiçbir zaman kontrol edemediğini söyledi:

“Benim anladığım kimsenin salgını kontrol altına almak gibi hedefi yok. Çünkü söylenilen 5 binli rakamlar salgını kontrol altına almak için değil, salgının kontrolü yeniden kontrol altına alabilmek için konulmuş hedeflerdi. Salgın kontrol altına almak hedeflenseydi bu önlemler en başından alınırdı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.