Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ile söyleşi: “Bölgede yaşayanlar olarak, öle öle koronavirüsün ne kadar tehlikeli olduğunu öğrendik”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Diyarbakır ve bölge illerinde yaşayanların öle öle, koronavirüsün ne kadar tehlikeli olduğunu ve kendisini korumanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiğini söyledi. Güldiken, 5-7 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır’daki hastanelerde 200 hasta tedavi görürken bugün bu sayının 130’lara düştüğü bilgisini paylaşarak, kentte vaka oranının stabil ve yavaş yavaş düşme eğiliminde olduğunu da belirtti. Diyarbakır’da şimdiye kadar yaklaşık 200 bin kişinin iki doz, 40 bin kişinin ise tek doz aşısını yaptırdığını söyleyen Güldiken, aşılanma için mutlaka herkesin birbirini ikna etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.