Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Feminizm Hareketi kurucularından Hilal Gül ile söyleşi: “Milli hassasiyetleri olan kadınlar olarak böyle bir hareket başlattık”

Türkiye’nin 20 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasının ardından aktif bir feminizm topluluğu haline gelen Türk Feminizm Hareketi‘nin kurucularından Hilal Gül ile konuştuk. Türk Feminizm Hareketi’ni ve toplumdaki feminizm algısını değerlendiren Gül, “Biz milli hassasiyetleri olan kadınlar olarak böyle bir hareket başlattık. Bağımsız, akılcı kadınlar olarak daha temiz ve daha sağlıklı bir anlayışla kadın hakları savunuculuğu yapıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler