Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (99) – HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu: “Muhalefetin manipülasyona açık bir hali var ve birlikte davranma ihtimali fazla değil, bizi yok sayan bir muhalefete niye destek verelim?”

Ankara Gündemi’nin 99. bölümünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda Sedat Peker’in açıklamaları, Kobani davası, salgın dönemindeki ekonomik yardımlar ve muhalefetin durumu konuşuldu. 

Sedat Peker’in yaptığı açıklamaların son derece önemli iddialar içerdiğini ve bunların kesinlikle soruşturulması gerektiğini belirten Katırcıoğlu, ülkedeki yönetim otoriterleştikçe devlet ve yeraltı dünyası arasındaki ilişkilerin daha görünür hale geldiğini söyledi.

Katırcıoğlu, Kobani davasının siyasi olduğunu ve olaylardaki esas sorumluların yargılanmadığını vurgularken hükümetin salgınla mücadele kapsamında açıkladığı ekonomik paketlerin hem miktar olarak yetersiz olduğunu hem de yanlış hedeflere yöneldiğini belirtti.

“Bizi yok sayan bir muhalefete niye destek verelim?”

Son olarak erken seçim ihtimalini ve muhalefetin mevcut durumunu değerlendiren Katırcıoğlu, “Önümüzdeki dönemde ekonomiyi biraz düzeltip kazanabileceğini gördüğü zaman seçime gitme ihtimali olan bir iktidar var. Kazanamayacağını öngördüğü bir seçim olacağını düşünmüyorum. Muhalefetin manipülasyona açık bir hali var ve birlikte davranma ihtimali fazla değil. Bizi yok sayan bir muhalefete niye destek verelim?” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.