Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (12): Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının performansını nasıl değerlendiriyor? Gaziantep FK taraftarı Yücel Danaoğlu sezonu dokuzuncu sırada tamamlayan takımının, Medipol Başakşehir taraftarı Enes Çınar ise sezonu 12. sırada tamamlayan İstanbul temsilcisinin 2020-21 sezonu performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Gaziantep FK için sezon nasıl geçti?

Gaziantep FK için sezon tam bir hayal kırıklığı ile geçti. Sezona iyi başlamamasına rağmen yenilmeyen bir takım görüntüsü çizen ve bir anda üst üste galibiyetler alarak ligin zirvesine de yerleşen takım, medyanın algı oyunları ve yönetimin iş bilmezliği yüzünden suni bir kriz yaşadı ve ondan sonra toparlanamadı. Bunun üzerine bir de bazı oyuncuların isimleri şike iddialarına karışınca takım iyice çöktü ve lig bitsin havasına bürünüldü. Taraftar olarak çok şeyler beklenilen sezon, böylece hayal kırıklığı ile kapatıldı.

Gaziantep FK’nın sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Gaziantep FK için sezona damga vuran isimlerin başında Alexandru Maxim, Muhammet Demir ve Kevin Mirallas geliyor. Bu futbolcuları, istatistikler de destekliyor. Ayrıca Amedej Vetrih, Jefferson, Papy Djilobodji ve Pawel Olkowski’nin de mücadele ruhlarını unutmamak lazım. Öte yandan Gaziantep FK için devre arasında transfer başarısı diye gösterilen Bilal Başacıkoğlu ve kendi mevkisinde oynamayan devşirme sol bek Güray Vural’ın yanı sıra Günay Güvenç, Oğuz Ceylan, Nouha Dicko ve Roderick Miranda, sezonun en kötüleri listesine girdi.

Marius Sumudica

Teknik direktör değişiklikleri ile sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Gaziantep FK, bu sezon üç teknik direktör değişikliğine gitti. Marius Sumudica ve Ricardo Sa Pinto‘nun yanı sıra Erdal Güneş de takımın başında bir kez maça çıktı. Biz, taraftar olarak Sumudica’nın sistemini, tarzını ve takıma sahip çıkmasını çok sevmiştik. Ancak kendisi, bir açıklaması yüzünden yanlış anlaşıldı ve takımdan gönderildi. Sumudica, bu açıklaması yüzünden özür bile dilemişti ama sonuç değişmedi. Sumudica, hiçbir zaman korkak bir oyun sistemini savunmadı ve takımını bu şekilde sahaya çıkarmadı. Sa Pinto ise yerli teknik direktörler gibi her zaman takımını korkak oynattı.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Gaziantep FK hedefe oynamak istiyorsa, bu sezon mutlaka ama mutlaka Maxim, Mirallas ve Djilobodji’yi kadrosunda tutmalı. Bu isimlere ek olarak takıma sol bek, sağ bek ve bir tane stoper takviyesi gerekiyor. Ayrıca iki tane kanat oyuncusu da transfer edilmeli. Öte yandan ben, 10 numara pozisyonunda inisiyatif alan bir futbolcunun Gaziantep FK’ya sınıf atlattıracağını düşünüyorum. Kısacası belli birkaç oyuncusu dışında takımın, bir iskeletin içerisine kurulması gerekiyor.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Sezon boyunca birçok unutulmaz maça tanıklık ettik. Son dakikalarda puan kaybettiğimiz maçlar oldu. İyi yönden bakacak olursak 10 kişi kalmamıza rağmen 2-1’lik skor ile kazandığımız Gençlerbirliği karşılaşması çok güzeldi. Aytemiz Alanyaspor deplasmanında 3-2 kaybettiğimiz maç ise sezondaki en kötü anım.

Medipol Başakşehir için sezon nasıl geçti?

Başakşehir için sezon tam anlamıyla kâbus gibiydi. Tıpkı Bitcoin gibi zirveyi, hem en iyilerin olduğu Şampiyonlar Ligi’ni gördü hem de Süper Lig’de küme düşme korkusunu yaşadı. 2020-2021 sezonu, çok iyi olduğumuz bir dersin çok zor olan bir sınavı gibiydi. Belki dersten kalmadık ama ucu ucuna dersi vererek dönemi bitirdik. Geçen sene şampiyonluk yaşamamış, Şampiyonlar Ligi’nde de Manchester United karşısında galibiyet almamış bir takım olarak küme düşme hattında olsaydık belki de bu kadar yıpratıcı geçmeyecekti. Hem zirvede olmak hem de dibe vurmak takımı çok fazla yıprattı. Sadece takımı değil taraftarı da çok fazla yıprattı. Allah bir daha böyle bir sezon yaşatmasın.

Medipol Başakşehir’in sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Başakşehir’de sezonun en iyisine karar vermek gerçekten zor. Yeri geldi 28 kişilik kadroda 14 eksik ile maça çıktık. Yıllardır sakatlanmayan Edin Visca bile sakatlığı yüzünden iki aya yakın oynayamadı. Geçen sene şampiyonluğun mimarlarından Mert Günok ise üç defa koronavirüse yakalandı. Martin Skrtel ve Junior Caiçara, aşil tendonlarını koparıp ligin hemen başında sezonu kapattılar. Boli Bolingoli beş ay sakatlık sebebiyle oynayamadı. Devamlılık ise bu sezon Başakşehir’in en büyük problemiydi. Sezon başındaki Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği hariç üç maç üst üste kazanamadık. Çok iyi performans yoktu. Ancak zaman zaman yükselen performanslar gördük. Edin Visca, Nacer Chadli, Fredrik Guldbransen, Ravil Tagir, Azubuike, Deniz Türüç, Ömer Ali Şahiner ve Youssouf Ndayishimiye, zaman zaman öne çıkan isimler oldu. İyi futbolcularımızdan birisini seçmek gerekirse bu isme Chadli diyebilirim. Danijel Aleksic, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Demba Ba, Enzo Crivelli ve canımız ciğerimiz, üçüncü kaptanımız Alexandru Epureanu ise bu sezonun en kötülerine örnek olarak sayılabilir.

Teknik direktör değişiklikleri ile sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Okan Buruk, bizim çok sevdiğimiz bir teknik direktördü. Altı yıllık rüyayı gerçekleştirdi. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde çok büyük mutluluklar yaşattı. Günün birinde yeniden Başakşehir’de görmeyi çok isterim, yolu açık olsun. Ancak olmadı. O gün için gitmesi doğruydu. Geçen sene çok güzel işleyen sistem, Şampiyonlar Ligi ve yorucu lig maratonunda bu takıma uymadı. Uymamasında takımın az dinlenerek sezonu açması, koronavirüs ve sakatlıklar da muhakkak çok etkili. Bunların yanı sıra takımın yaş ortalamasının 30’un üstünde olması ve birçok oyuncunun artık doygunluğa ulaşması da kötü geçen sezonun önemli etkenleriydi. Aykut Kocaman ise ligde tanınan ve oyun tarzı bilinen bir teknik direktör. Takımın sezon sonunda defansif olarak oturmuş bir düzene sahip olduğunu söyleyebiliriz fakat ofansif olarak hâlâ ciddi sıkıntılar var. Yeni sezondan ise umutluyuz. Öte yandan ben, sezon özelinde alınan kötü sonuçlara, puan ortalamasının daha düşük olmasına rağmen yaşattığı özel anlar için Okan Buruk dönemini tercih ederim.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Başakşehir’i bir bina olarak düşünebiliriz. Güçlendirme, eskiyen ve hafif hasarlı binalar için geçerlidir. Depremde ise ağır hasarlı binalar, kentsel dönüşümle yıkılır ve yeniden yapılır. Bizim, taraftar olarak yönetimden isteğimiz bu takımı baştan kurmaları. Birçok oyuncu ile vedalaşarak yeni bir yapı oluşturulması şart. Bizler 30 yaş üstü üç büyükler eskisi bonservissiz oyuncular yerine Ravil, Cemali, Azubuike ve Youssouf gibi potansiyeli olan oyuncuları izlemek istiyoruz. Sol bek, stoper ve kanat forvet, kesinlikle takviye gereken bölgeler. Bu sezon kiralık giden Muhammet Demir, Soner Aydoğdu ve Atabey Çiçek ise gelecek sezon, muhakkak kadro planlamasında yer almalı.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Salgın sebebiyle bir buçuk senedir maçları evden takip ediyoruz. Hem sezonun kötü geçmesi hem de evden maçları takip etmemiz nedeniyle bu sezon özel diyebileceğim çok fazla an yok benim için. Ancak Şampiyonlar Ligi müziğini dinlemek için Manchester United maçının öncesinde stadın yanına gitmiştim. Stadın yanındaki bankta müziği duymaya çalışmıştım. Yağmura rağmen maçı, stadın yanındaki bir bankta oturarak telefonumdan izledim ve karşılaşmayı 2-1 kazandık. Benim için bu sezonun en özel anı, o anlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.