Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hürmüz ve Şimuni Diril’in kaçırılmasına ilişkin soruşturma – Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz: “Etkili bir soruşturma yürütülseydi, yaklaşık 500 gündür bir sonuç alınırdı”

Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz ile 11 Ocak 2020 tarihinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya Köyü’nden kaçırılan Keldani çift Hürmüz ve Şimuni Diril’e ilişkin soruşturmayı konuştuk. Olaydan 70 gün sonra Şimuni Diril’in cansız bedeni köy yakınlarında bulunmuştu, Hürmüz Diril’den ise hâlâ bir haber alınamadı. Av. Rojhat Dilsiz, gizlilik kararı verilen soruşturmaya ilişkin, “Etkili bir soruşturma yürütülseydi, yaklaşık 500 gündür bir sonuç alınırdı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.