Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın arabuluculuğunda ateşkes sağlandı – Emekli Büyükelçi Naci Koru: “Türkiye’nin arabuluculuk görevi üstlenebilmesi için iki taraf ile ilişkilerinin çok iyi olması lazımdı fakat bu noktadan uzağız”

İsrail ile Hamas arasında 11 gündür devam eden ve en az 250 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan çatışmalar cuma günü (21 Mayıs) ateşkes ile sonuçlandı. Mısır’ın arabuluculuğunda varılan, “karşılıklı ve eşzamanlı olması” kararlaştırılan ateşkes anlaşması 21 Mayıs gecesi saat 02.00’de yürürlüğe girdi. Ateşkesin sağlamlaştırılması için Mısır arabuluculuğunda görüşmeler devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, 26-27 Mayıs’ta İsrail hükümeti ve Filistinli yetkililerle bir araya gelmek için bölgeye gideceği de bildirildi. Mısır’ın ateşkes sürecinde oynadığı rolü, Joe Biden yönetiminin tutumunu ve ateşkesten sonra Filistin sorununun geleceğini emekli Büyükelçi Naci Koru ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.