Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edirne Nüfus Müdürlüğü, Selahattin Demirtaş’ın yeni kimlik kartı için çektirdiği fotoğrafı, “gülümsediği” gerekçesiyle mevzuata aykırı bulup kabul etmemiş

Edirne Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yaklaşık beş yıldır tutuklu bulunan eski Halkarın Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni kimlik kartı için çektirdiği fotoğrafının, Edirne Nüfus Müdürlüğü tarafından “gülümsediği” gerekçesiyle kabul edilmediği belirtildi.

Yeni nüfus cüzdanı başvurusu yapan Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde bir fotoğraf çektirdi ve belgelerini Edirne Nüfus Müdürlüğü’ne gönderdi. Demirtaş’ın gülümsediği görülen vesikalık fotoğrafı nüfus müdürlüğü tarafından, “mevzuata aykırı” olduğu gerekçesiyle kabul edilmediği ve kendisinden yeni bir fotoğraf istendiği öğrenildi.

Bugün Demirtaş’ı ziyaret eden eşi Başak Demirtaş, yaşanan olayı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çektirmişler. Nüfus müdürlüğü fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet aynen böyle olmuş;)”

Başak Demirtaş, eşinin bir fotoğrafını da “Bu fotoğraf temsilidir, gülümseme ise gerçek” mesajı ile paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.