Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (75): “Sedat Peker çoktandır normalleşmiş bir varoluş biçiminin temsilcisi”

Sedat Peker’in yedinci videosu da milyonlarca kişi tarafından izlendi. Videolara gösterilen bu ilgi üzerine, Sedat Peker’in özdeşlik kurulan bir popüler figür haline geleceği de farklı çevrelerde kaygıyla dile getirilmeye başlandı. Oysa yirmi yıllık AKP iktidarları boyunca hayatın ve anlatıların her alanında suç kültürü ve kamu düzeninin meşru olmayan yollarla tesisi de zaten desteklenmişti. Bilhassa televizyon dizileri bu kültürün pekişmesinde büyük rol oynadı. Peker sözümona saldırıya uğradığını düşündüğü “değerlerin” bedelini ödetmek üzere, yaşadıklarını ve ilişki ağlarını “dizi anlatı” alanına taşırken temsil ettiği kimliğin zaten çoktan popülerleşmiş olduğunu da biliyordu. İzleyenleri geçmişin siyasal iklimine ve olaylarına döndüren videolar tam da bu popülerliğe güvenerek kurgulanmıştı. Yeri Gelmişken’de bu popülerliği bir vaat olarak içinde taşıyan kültür, siyaset alanıyla ilişki içinde değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.