Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rawest Araştırma Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu: “AKP’den rahatsız Kürt seçmen şu anda boykot durağında bekliyor”

Rawest Araştırma Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu ile, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) uzaklaşan Kürt seçmenin hangi partilere kaydığını, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ile Gelecek Partisi’nin Kürtler’e nasıl bir gelecek sunduğunu ve bunun karşılığının olup olmadığını, merkezde siyaset yapma iddiasında olan DEVA ile merkezde güçlenen İYİ Parti arasındaki ilişkileri konuştuk.

Ruhavioğlu, AKP içerisinden çıkan DEVA ve Gelecek partilerinin şu ana kadar beklenen çıkışı yakalayamadığını, AKP’den rahatsız seçmenin “musluktan akan damlalar şeklinde” bu iki partiye kaydığını söyledi. AKP’den rahatsız Kürt seçmenin öncelikle “boykot ve kararsız duraklarında beklediğini” söyleyen Ruhavioğlu, “AKP’den rahatsız seçmenler bir arayış içerisinde. Seçmenler bu iki partiden beklediği çıkışı daha bulamadı. Eğer bu çıkışı bulurlarsa bu kez damlalar halinde değil, büyük parçalar halinde bu partilerden birine kayış olur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.