Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ile söyleşi: “Hizmet sektörüne normalleşme desteği verilmesi gerek, iki yılı ödemesiz, beş yıllık faizsiz kredi istiyoruz”

Koronavirüs salgınında haziran ayının başı ile birlikte normalleşme tartışmaları yapılırken, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, normalleşme ile birlikte esnafa, özellikle de hizmet sektörüne normalleşme desteğinin verilmesi gerektiğini söyledi. Salgından en fazla etkilenen esnaf olarak ilk olarak sektörlere göre iki yılı ödemesiz beş yıllık faizsiz kredi taleplerinin olduğunu belirterek, “Normalleşmeye geçilmesi ile bazı esnaf belki kepenk bile açamayacak durumdu. Diyarbakır’da bu süreçte bin 54 esnaf kepenk kapattı, yaklaşık 30 bin kişi işsiz kaldı. Esnaf artık diğer sektörlerde olduğu gibi tedbirlerini alarak bir daha kepenk kapatmak istemiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.