Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siirt’te belediye eşbaşkanı seçildikten sonra yerine kayyum atanan ve hakkında iddianame hazırlanmadığı için bir yıldır ev hapsinde tutulan Berivan Helen Işık: “Neyle suçlandığımızı bilmiyoruz, neyle suçlayacaklarını bilmiyorlar”

Yerel seçimlerde Siirt’te Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) belediye başkanı seçildikten sonra 15 Mayıs 2020 tarihinde gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanı Berivan Helen Işık, yaklaşık bir yıldır ev hapsinde bulunurken, iddianamesinin henüz hazırlanmadığı öğrenildi.

Işık, kendisi ile birlikte Kurtalan ve Baykan belediyeleri eşbaşkanlarının da bir yıldır ev hapsinde olduğunu belirterek, “Biz neyle suçlandığımızı bilmiyoruz, bizi neyle suçlayacaklarını da sanırım onlar da bilmiyor. Avukatların ev hapsine itirazları sonuç vermeyince Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Amaç bizi halktan fiziksel olarak uzaklaştırmaktır. Özgürlüğümüzü kısıtlayan bu ev hapsinin, son yıllarda muhalif gördükleri herkese uygulayarak evlerini hapishaneye çevirebilecekleri algısını yerleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.