Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık ile söyleşi: “HDP’nin kapısı kimseye kapalı değil ama HDP kimsenin de arka bahçesi değil”

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sırrı Sakık, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarının neredeyse tüm ülke tarafından izlendiğini, bunun da “siyaset dünyasının ayıbı olduğunu” söyledi. Ferit Aslan’ın sorularını yanıtlayan Sakık, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) ülkede yaşanan yolsuzlukları herkesten iyi bildiğini ancak partiden kimsenin gerçekleri söylemediğini” iddia etti. Sakık’a göre, iktidar üzerine düşeni yapmadığı için muhalefetin risk alarak çözüm ortaya koyması gerekiyor.

HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl davranması gerektiğini de değerlendiren Sırrı Sakık, şunları söyledi: “HDP’nin kapısı herkese açıktır ama HDP kimsenin de arka bahçesi değildir. Hem iktidarın hem muhalefetin 31 Mart seçimlerinden ders alması gerekir. HDP’nin derdi makam, mevki, bakanlar değil, HDP’nin derdi demokrasi, hukuk ve sorunların çözülmesidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.