Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (10): İspanya-Fas göçmen krizinde perde arkasındaki aktörler

İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprak parçası Ceuta’da yaşanan gerilim yalnızca bir göçmen krizi değildi. İspanya, Fas, Cezayir’in de aralarında bulunduğu 70’li yıllardan bu yana süregelen toprak kavgası, politik ve diplomatik çatışmaların yansımasıydı. 

Fas’ın hak iddia ettiği Batı Sahra toprakları ve bu toprakların bağımsızlığı için savaşan örgüt Polisario Cephesi bu krizin tam ortasında yer aldı. Koronavirüs olan Polisario Cephesi lideri İbrahim Ghali’nin İspanya’da hastaneye kabul edilmesiyle başlayan gerilim uzun süredir çözülememiş bir sorunu da yüzeye taşımış oldu. 

Batı Sahra krizi nedir? Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın bu krizde oynadığı rol ve Avrupa’daki tepkiler bu haftaki Avrupa Aktüel’de.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.