Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beş koltukta birden oturuyor: Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nin süper müdürü Sıddık Aycıl

Diyarbakı Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürü olarak görev yapan Sıddık Aycıl’ın dört şubenin de müdürlüğünü üstlendiği ortaya çıktı. Daha önce bazı üniversitelerdeki fakülte dekanlıklarında karşılaşılan bu durumun belediyede yaşanmasının, belediye çalışanları arasında rahatsızlık yarattığı belirtildi.

Diyarbakır’da, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) adayı Zeyyat Ceylan, merkez Bağlar ilçesinde yüzde 70 oy almasına rağmen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden edildiği için belediye başkanı olamamış ve mazbatası verilmemişti. Ceylan’ın yerine yüzde 25 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) adayı Hüseyin Beyoğlu belediye başkanı olmuştu. Beyoğlu’nun göreve başlamasının ardından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Sıddık Aycıl, Bağlar Belediyesi özel kalem müdürlüğüne getirildi.

Özel kalem dışında dört müdürlük daha Aycıl’a verildi

Özel kalem müdürü olarak belediye görev yapan Aycıl’a, daha sonra belediyenin önemli şube müdürlüklerinden İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Teftiş Kurulu ve Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri de verildi. Özel kalemin dışındaki dört şube müdürlüğüne vekâleten bakan Aycıl’ın bu kadar koltuğa sahip olması belediye çalışanları arasında rahatsızlık yarattı.

Konu ile ilgili Bağlar Belediyesi yetkilileri, Sıddık Aycıl’ın asaleten sadece özel kalem müdürü olduğunu, diğer birimlerin müdürlerinin bulunduğunu, zorunlu ve izinli olmaları durumunda bu müdürlerin yerlerine Aycıl’ın geçici olarak, vekâleten baktığını söyledi. Belediyenin hem internet sitesinde hem de kendi içindeki görev paylaşımıyla ilgili tablolarda ise Aycıl’ın özel kalem müdürlüğü dışındaki müdürlüklere de baktığı görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.