Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (11) – ABD, Avrupa’ya geri döndü: “Biden’ın ulusal güvenlik öncelikleri arasında hem içeride hem dışarıda özgürlükleri ilerletmek de var”

ABD Başkanı Joe Biden ilk resmi yurtdışı gezisini Avrupa’ya yapıyor. Biden gezisiyle, selefi Donald Trump’ın yaklaşımı nedeniyle Batılı müttefikleriyle bozulan ilişkileri tamir etmeyi ve transatlantik bağlarda güveni yeniden oluşturmayı hedefliyor. 

Biden Avrupa ile, Rusya, Çin, küresel ticaret, teknoloji, iklim değişikliği gibi konularda yakınlaşmayı planlıyor. Biden’ın ulusal güvenlik öncelikleri arasında ayrıca hem içeride hem de dışarıda demokratik özgürlükleri ilerletmek var. 

ABD’nin Avrupa’ya ‘geri döndüğünü’ söyleyen Biden yönetimi açısından Türkiye’nin bu denklemin neresinde yer alabileceğini Avrupa Aktüel’de değerlendirdik.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.