Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Cemalettin Kani Torun: “Peker’in bir iddiasının bile Meclis’te deprem yaratması gerekirdi”

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Cemalettin Kani Torun, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir iddiasının bile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) deprem etkisi yaratması gerektiğini belirterek, “İddialar, iktidarın ne kadar pisliğe battığını gösteriyor” dedi. Torun, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davası ile ilgili olarak da “Dönemin ruhuna uygun bir kapatma davası, üç yıldır baskı rejimi yaşıyoruz. İlkesel olarak parti kapatmayı yanlış buluyoruz. Partide birileri yanlış yapmış ise mevcut yargı değil, tam bağımsız yargı tarafından yargılanmalıdır” diye konuştu.

Başbakanlığı döneminde, çözüm sürecinin bitmesi ve hendek-barikat operasyonlarında yaşananlar nedeni ile Ahmet Davutoğlu’na yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Cemalettin Kani Torun, “Hendek-barikat olaylarında sivil kayıplar yaşandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunları yapanların kimler olduğu ortaya çıktı. Çözüm süreci ise iyi başladı ama yönetilmemesi ve iç – dış müdahaleler nedeniyle akamete uğratıldı. Kürt meselesi terörist öldürmekle çözülmez. Kürtler’in, kültürel ve dil hakları gibi hakları tanınmalıdır. Türkiye’nin artık geçmişten gelen korkularını aşması gerekir. Hiçbir Kürt İstanbul, Antalya, İzmir ve Bodrum’a pasaport ile gitmek istemez” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.