Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül: “AKP ve Millet İttifakı başının çaresine baksın, biz kimseye mahkûm değiliz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin kendi adayını çıkarması ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Bülbül, “Biz de halkların ittifakıyız. Millet İttifakı başının çaresine baksın. Biz hiç kimseye mahkûm değiliz” dedi.

Medyascope’a konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, HDP’ye açılan kapatma davasını, ittifak tartışmalarını ve Sedat Peker videolarını değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki hafta yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın ortak aday çıkarması gerektiğini söyleyerek, “HDP ayrı aday çıkarmalıdır” demişti. Bülbül, Biz de halkların ittifakıyız. Millet İttifakı başının çaresine baksın. Biz hiç kimseye mahkûm değiliz” diyerek Akşener’i eleştirdi.

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı suç işlemiştir”

Bülbül, HDP’nin kapatılması için hazırlanan iddianamenin Anayasa Mahkemesi’ne sunulacağı 7 Haziran tarihinin bilinçli olarak seçildiğini belirterek, “Şu anki iktidar, 7 Haziran 2015 tarihinden beri gayri meşru şekilde iktidardadır. 7 Haziran’ı kendine bir intikam tarihi olarak seçmiş. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı suç işlemiştir. Derme çatma ve yığma bir dosya hazırlayarak, konuşması ile Bahçeli’ye rapor sunmuştur. Dosyada HDP’yi kapatacak hukuki anlamda hiçbir şey yoktur. Biz parlamentoda olmak istediğimiz sürece oluruz” dedi.

“Cumhur İttifakı suç yumağına dönüşmüştür”

Bülbül, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili ise şöyle konuştu:

“Cumhur İttifakı suç yumağına dönüşmüştür. AKP ve MHP kendi içinde bir çatışma hali yaşıyor. Peker’in itirafları toplumsal kesimin tümünü ilgilendiriyor. Buna karşı toplumsal tavır alınmalıdır. Bu çürümüşlük ve kokuşmuşluk aynı zamanda sistem sorunudur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.