Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (70): Ahmet Dursun Kahraman ve Mustafa Yücel ile Marmara Denizi’ni istila eden müsilaj: “Diğer ülkelerle paylaştığımız denizlerin korunmasına dair sözleşmeler var ama kendi iç denizimizi nasıl koruyacağımız hiç planlanmadı”

Marmara Denizi’ni istila eden müsilaj, temizleme çalışmalarına rağmen artmaya devam ediyor. Türkiye’nin yaşadığı bu çevre felaketini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yüksek Çevre Mühendisi Ahmet Dursun Kahraman ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Doç. Dr. Mustafa Yücel ile konuştuk. Ahmet Dursun Kahraman, “Müsilaj sorun değil sonuç, çevre politikalarında eski zihniyet devam ediyor” dedi ve meslek odalarının karar mekanizmalarının dışında bırakıldığını söyledi. Mustafa Yücel ise, Marmara Denizi’nin korunmasına ilişkin daha önce bir plan yapılmadığına dikkat çekti ve yasal düzenlemelerin bir an önce oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.