Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Peru’da seçimleri sosyalist Castillo kazandı – Dr. Orçun Selçuk: “Latin Amerika’da solun yeniden canlanacağını söylemek için henüz erken”

Peru’da 6 Haziran’da yapılan devlet başkanlığı ikinci tur seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre 8 milyon 804 bin 439 oy alan sosyalist aday Pedro Castillo kazandı. Sandıkların tamamının sayıldığı Peru’da kesin olmayan sonuçlara göre, Popüler Güç Partisi’nin adayı sağcı Keiko Fujimori ise 8 milyon 735 bin 472 oyla ikinci oldu. Castillo’nun seçim sürecindeki başarısını, Peru siyasetinde solun yansımasını, ülkedeki kutuplaşmanın son durumunu ve Peru’da sol bir adayın devlet başkanlığı koltuğuna oturmasının Latin Amerika’daki diğer ülkelere nasıl yansıyacağını siyasetbilimci Dr. Orçun Selçuk ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.