Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (75) – Prof. Dr. Nilgün Toker: “Toplumun büyük bir kısmı, devletin kendi bekası adına makbul olmayan vatandaşlarla kurduğu ilişkinin yasadışı olmasını görmezden geliyor”

Modern devlet ile hukuk arasında nasıl bir ilişki vardır, modern devletin toplum sözleşmesi üzerinden vatandaş ile kurduğu ilişkide hukuk nerede durur, suçun ve cezanın belli olduğu ve kanunlar önünde eşit bir biçimde uygulandığı bir sistemin olmadığı yerde devletten bahsedilir mi, bahsedilebilirse nasıl bir devletten bahsedilir? Devletin kendisini vatandaşlarından koruması gerekir mi, her şeyin üstünde bir devlet çıkarından-devletin kutsallığından bahsetmek ne anlama gelir? Gülçin Karabağ, Politik Akademi’nin 75. bölümünde Prof. Dr. Nilgün Toker ile “Devlet-vatandaş ilişkisinde hukuk nerede durur?” sorusundan hareketle Türkiye siyaseti ve siyasetin “kirli yüzü” üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.