Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Balıkçı” lakaplı yazar İlhami Işık, sosyal medya üzerinden üç yılda 11 bin ailenin toplam 5 milyon lira tutarındaki faturalarının ödenmesine aracı oldu

Batman’da yaşayan ve aynı zamanda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığını yapan, “Balıkçı” lakaplı yazar İlhami Işık, sosyal medya hesabı aracılığı ile son üç yılda yaklaşık 11 bin ailenin ödenemeyen toplam 5 milyon lira tutarındaki elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmesine vesile oldu. Işık, salgın ile birlikte talebin arttığını belirterek, “Yoksulluk öyle bir hal almış ki vatandaş 30 liralık faturasını bile dahi ödeyemez hale gelmiş” dedi.

Yazar İlhami Işık’a yoksul ve ödeme gücü olmayan vatandaşlardan her gün onlarca elektrik, su ve doğalgaz faturası gönderiliyor. Işık da söz konusu faturalarda yer alan isimleri kapatarak, sosyal medya hesabından paylaşıyor ve ödenmelerine vesile oluyor. Daha önce yine sosyal medya hesabı üzerinden, “Çocuklar üşümesin” sloganıyla giyecek kampanyası düzenleyen Işık’ın sosyal medya hesabı son üç yıldır adeta yoksulların fatura ödeme merkezi haline geldi.

Işık, Türkiye’nin 81 ilinden kendisine ödenemeyen faturaların geldiğini ve ağırlıklı olarak Diyarbakır ve İstanbul’dan ödenemeyen faturalar ile karşılaştığını belirterek, “Son üç yılda yaklaşık 11 bin ailenin toplam 5 milyon tutarındaki faturası sosyal medya üzerinden hayırseverler aracılığı ile ödendi. Bazı iş insanları ayda 5-10 bin lira tutarındaki faturaları öderken, bazıları da kendi imkanları ölçüsünde faturaları ödüyor” diye konuştu.

“Yoksulluk salgın ile arttı, 30 liralık faturalar bile ödenemiyor”

Koronavirüs salgını ile birlikte yoksulluğun arttığını, daha önce biriktiği için ödenemeyen ve 200-300 liralık faturaların kendisine gönderildiğini anlatan İlhami Işık, “Salgın ile birlikte artık 30 liralık faturalar bile gönderiliyor. Vatandaşın gücü 30 lira bile ödemeye yetmiyor. İki yıldır yaklaşık 300 ailenin ise her ay faturalarını ödüyoruz. Vatandaşın bir teşekkürü ve duası bile bizlere ve hayırseverlere yetiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.