Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz: “Sosyal medya platformlarının, Sedat Peker suç örgütü lideri olarak görülse dahi kamu yararına olduğu gerekçesiyle açıklamalarını engellemediklerini düşünüyorum”

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, “millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle erişime engellendi. Ancak karar, sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen henüz uygulanmadı. Peki, Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarını yasaklamak mümkün mü? Sosyal medya platformları kararı uygulamamaya devam ederse yaptırım uygulanabilir mi? Siber haklar uzmanı ve hukukçu Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile konuştuk.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.