Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin ilk lir yapımcısı Eren Ali Gül: “‘Ben çalabilir miyim?’ diye soranlara ‘Ben yapabildiğime göre siz de çalabilirsiniz’ diyorum”

Türkiye’nin ilk ve tek lir yapımcısı Eren Ali Gül, müzisyenlikten müzik aleti üretimine nasıl geçtiğini, neden liri seçtiğini, dünyadaki lir yapımcılarından nasıl destek gördüğünü ve Türkiye’de üretilen lirin Türk müziğine nasıl adapte olabileceğini Medyascope’a anlattı. Çocukluğundan beri müzikle ve müzik aletleri ile iç içe olan Gül, 2020 yılında müzik aleti üretme hayalini gerçekleştirmiş. Gül, önce amatör olarak başladığı lir üretimini İstanbul Kartal’daki atölyesinde sürdürüyor. Lirin Anadolu’da çok eski bir tarihi olduğunu ancak zaman içinde unutulduğunu söyleyen Eren Ali Gül, ürettiği lirlerin Türk müziğine daha yatkın olduğunu ve lir üretiminin ardından icra etmeyi çok sevdiği tambur üretimine de geçeceğini söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.