Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet: “Millet İttifakı’nın HDP ile birleşmesi talebi çok fazla, yerel seçimlerde bunu başardık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, partisinin Güneydoğu’daki oy oranının gidişatına ilişkin Ferit Aslan’ın sorularını yanıtladı. Binzet, son dönemde bölgede yapılan anketlerde CHP’nin oy oranında ciddi bir artış olduğunu, Adıyaman’daki oy oranının yüzde 11’den 25’e çıktığını söyledi. İktidarın politikalarından “bıkan” ve gittikçe yoksullaşan halkın CHP’ye yöneldiğini belirten Binzet, “AKP, bölgede insanları ayrıştırdı, kutuplaştırdı. Ekonomi zaten salgın nedeniyle değil, son beş-altı yıldır kötü gidiyor. Adıyaman’ın tek üretimi olan tütünü bile elimizden almak istiyorlar. Bunu görenler AKP’den ayrılıyor ve CHP’nin çözüm öneren, gerçekçi politikaları nedeniyle bize geliyor” dedi.

Millet İttifakı’nın, ittifaka dahil olmayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile farklı görüşleri olabileceğini ancak halkın, farklılıkları bir kenara bırakarak birleşmeleri yönünde yoğun talebi olduğunu belirten Binzet, “Bir taraf demokrasiyi, barışı, adaleti ve hakları savunurken, diğer taraf yani Cumhur İttifakı tam tersini savunuyor. Böyle bir ortamda muhalefetin birleşmesi gerekir. Bunun en güzel örneği yerel seçimlerde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde verilmiştir. HDP bu ülkenin legal partisidir ve kapatılmasını istemeyiz. Değil HDP, başka hiçbir partinin böyle gerekçelerle siyasi olarak kapatılmasından yana değiliz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.