Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ile Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti üzerine söyleşi: “Çözüm sürecini HDP yürütmedi ki HDP bozsun”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki buçuk yıl aradan sonra Diyarbakır’a yaptığı ziyareti ve özellikle çözüm sürecinin bitirilmesi ile ilgili verdiği mesajları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan Medyascope’a değerlendirdi. Ceylan, çözüm sürecini HDP’nin yürütmediğini ve HDP’nin yürütmediği bir süreci bozamayacağını belirterek, “Süreci yürütenler, süreci bozmuştur” dedi. Beş buçuk yıl önce bozdukları sürecin suçunun şimdi HDP’nin üzerine atılmaya çalışıldığını söyleyen Ceylan, “HDP’ye yapılan baskılar, HDP ve HDP’lilerin kriminalize edilmesi her anlamda iktidar ve devleti tıkadı. Bu sıkışmışlıktan kurtulmak için Diyarbakır’a geliyorlar. Biz iktidar olsun, muhalefet olsun niye durduk yere onlara destek verelim? Kim olursa olsun Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için adım atıyor mu, toplumsal barış, özgür siyaset ve özgür ifadenin önündeki engelleri kaldırıyor mu, biz bunlara bakırız. Bu konuda Kürt halkı söylemde değil, pratikte adım atıldığını görse tabîi ki bunlara pozitif yaklaşabilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.