Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (185): Koronavirüs salgını ve eğitim: “Okullar en son kapatılacak ve ilk açılacak yerler olmalı” – Tomris Cesuroğlu, Nuriye Ortaylı ve Arzu Erkan Yüce ile söyleşi

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken, koronavirüs salgınında vaka sayıları yeni bir zirveyi zorluyor. Milyonlarca öğrenci, velileri ve eğitimciler eylül ayında okullar açılabilecek mi, bilmiyor. Milli Eğitim Bakanı “Açılacak” dese de, salgın koşullarına uygun hazırlıklar yapılmış değil. Okulların en son kapatılması ve ilk önce açılması gereken yerler olduğunu söyleyen uzmanlar, hükümetin okulların güvenli bir şekilde açılmasını sağlayacak hazırlıklar için seferberlik ilan etmesi gerektiğini söylüyor. Bu yayında ağırladığım üç bilim insanı, halk sağlığı uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, sağlık politikaları ve toplum sağlığı genom bilim alanında çalışan, Türk Tabipleri Birliği Pandemi Çalışma Grubu ve Okul Sağlığı Çalışma Grubu üyesi Dr. Tomris Cesuroğlu ve psikiyatrist, Türk Tabipleri Birliği Kadın Komisyonu üyesi Dr. Arzu Erkan Yüce, okullar neden açılmalı, yüz yüze eğitimin yapılmaması nasıl bir kayba yol açtı ve okulları açıp açık tutmak için neler yapılmalı, anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.