Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin: “Düşünce ve ifade özgürlüğü ile ilgili bir korku imparatorluğu kurulmuş, yıkmamız lazım”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, ülkede siyasete olan güvensizliğin en önemli nedeninin yaratılan korku imparatorluğu olduğunu belirterek, “Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda bir korku imparatorluğu yaratılmış, bunu yıkmamız lazım” dedi.

Son altı gündür çıkan orman yangınlarına ilişkin iktidarı eleştiren Ergin, kurumların ihmalinin olduğunu, bunun da kurumlarda ehliyet ve liyakat sahibi kişilerin görevlendirilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Ergin, Türkiye’nin yangın söndürme uçağı alamayacak kadar âciz bir ülke olmadığını, yapılan israfın kesilmesi ile ekonominin de biraz düzeleceğini belirtti.

Konya’da yaşanan ırkçı saldırıyı da değerlendiren Saadet Partisi İl Başkanı Ergin, “Bugün toplum içinde ciddi bir kamplaşma ve kutuplaşma vardır. Bu durum telafisi olmayan yaralara yol açıyor. Yaşananlarda siyasetçilerin kullandığı dilin etkisi olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.