Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (7): YouTube’un en çok izlenen beş videosu

Efsanevi rock grubu Metallica’nın aynı ismi taşıyan ve “Black Album” olarak da bilinen albümlerinin yıldız şarkısı “Nothing Else Matters”ın müzik videosu, dün (2 Ağustos) itibarıyla YouTube’da 1 milyar izlenmeye ulaştı. Platforma 2009 yılının Ekim ayında yüklenen video klibin, 12 yıl içinde bir milyar izlenmeye ulaşmasının ardından, dünya çapında en fazla kullanıcıya sahip ikinci sosyal medya platformu YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen videoları merak konusu oldu. “BeşiBirYerde” serimizin yedinci bölümünde, dünya genelinde 2,2 milyar kullanıcısı olan YouTube’da şimdiye dek en çok izlenen beş videoya göz atacağız.

1- Baby Shark Dance

17 Haziran 2016’da dünya çapındaki çocuklara teşvik edici ve eğlenceli öğrenme deneyimleri sağlamak için yaratıcı, animasyonlu içerik geliştiren Güney Koreli eğitim markası Pinkfong, “Baby Shark Dance” adlı videosunu yayınladı. Video, 11 Şubat 2021 tarihinde tüm zamanların en çok izlenen YouTube videosu oldu. “Baby Shark Dance” güncel olarak 9 milyar izlenmeye sahip.

“Baby Shark Dance”, toplam izlenme sayısı bakımından şu anki rekor sahibi olabilir ancak Güney Koreli şarkıcı Psy’nin “Gangnam Style” videosu, yerini ardılına bırakmadan önce en uzun süre listenin zirvesinde kalmayı başaran videoydu. Gangnam Style, bin 689 gün boyunca YouTube’un en çok izlenen videosuydu.

2- Despacito

Porto Rikolu şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Luis Fonsi ile Porto Rikolu rapçi Daddy Yankee’nin yer aldığı ve 2017 yılının dünya çapındaki en hit şarkısı “Despacito”nun video klibi, bin 186 gün boyunca YouTube’da en çok izlenen video unvanını elinde tuttu. Ocak 2017’de YouTube’a yüklenen video, sadece 97 günde bir milyardan fazla izlenmeye ulaştı. Despacito, güncel olarak 7,4 milyardan fazla izlenmeye sahip.

3- Johny Johny Yes Papa

Tüm zamanların en çok izlenen beş YouTube videosu arasına girmeyi başaran çocuklara yönelik ilk video “Johny Johny Yes Papa.” Yaramaz bir bebek ve babası hakkındaki bu kısa ve hareketli şarkı, 2016 yılında yayınlandı. Şu an güncel izlenme sayısı ise 5,6 milyarı aşıyor. Romanyalı LooLoo Kids tarafından paylaşılan video, çeşitli sosyal medya platformlarında da viral olmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=F4tHL8reNCs

4- Shape of You

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran’ın “Shape of You” şarkısının video klibi, 2017 yılında YouTube’a yüklendiğinden beri toplamda 5,4 milyarı aşan bir izlenme sayısına ulaştı. Shape of You, bir milyar görüntülemeye ulaşan en hızlı üçüncü video iken, 2 milyar ve 3 milyar görüntülemeye ulaşan en hızlı ikinci video unvanlarını da elinde tutuyor.

5- See You Again

2005’te kurulan ve Kasım 2006’da Google tarafından satın alınan video içerik platformu YouTube’un şimdiye kadar en çok izlenen beşinci videosu ise Wiz Khalifa ve Charlie Puth’ın “See You Again” adlı şarkılarının video klibi. “Hızlı ve Öfkeli 7” filminin de müziği olan parça, Nisan 2015’te yayınlanmasının ardından günümüze dek 5 milyar izlenmeyi aştı. See You Again, 10 Temmuz-4 Ağustos 2017 tarihleri arasında, Gangnam Style’ı tahtından indirerek YouTube’da en çok izlenen video olarak kaldı. Ayrıca 26 Ağustos 2016 ile 25 Temmuz 2017 tarihleri arasında YouTube’un en çok beğenilen videosu unvanını elinde tuttu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.