Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sel baskınları ile boğuşan Van’ın Başkale ilçesi afet bölgesi ilanı bekliyor: “2011 depremzedeleri bile halen konteynırlarda kalıyor”

Akdeniz ve Ege bölgeleri günlerdir yaşam alanlarına taşan orman yangınları ile mücadele ederken, Van’ın Başkale ilçesi de sel baskınları ile boğuşuyor. Eski Başkale HDP İlçe Başkanı Daştan Şimşek, 20 gündür aralıklarla sellere maruz kaldıklarını, 12 köyün bundan etkilendiğini ve yaklaşık 400 evin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. 2020 yılında da aynı bölgede deprem olduğunu ve bölgenin afet bölgesi alan edilmediğini hatırlatan Şimşek, gerekli yardımların yapılmadığını ve depremzedelerin halen konteynırlarda kaldığını anlattı. Sel bölgesinde inceleme yapan Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Kadri Salaz ise bölgenin selden çok olumsuz etkilendiğini, hayvan deposu olarak görülen ilçe ve köylerinde sel nedeniyle binlerce hayvanın telef olduğunu belirtti. Bölgenin durumu ile ilgili rapor hazırlayıp gerekli yerlere sunacaklarını söyleyen Salaz, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.