Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arka Pencereden Sanat Kültür (8) – “Maça Kızı”ndan “Belalılar”a kumarbazlar: Puşkin, Zweig, George Roy Hill ve diğerleri

Büyük yazarlar bize kumarın ruhsal ve toplumsal yönlerini yapıtlarında aktarmış, örneğin Puşkin “Maça Kızı”nda, Dostoyevski “Kumarbaz”da, Zweig “Bir Kadının 24 Saati”nde göstermişler ki kumarbazın aradığı şey kazanmak değil, her şeyini, bazen hayatını bile riske atmak ve oynamak. Sinemada ise “Maça Kızı”nın uyarlamalarından Paul Newman ve Robert Redford’lu “Belalılar”a, Martin Scorsese’in yönettiği “Casino”dan bizi gerim gerim geren “13 Tzameti”ye kadar bir dizi film kumarı ve kumarbazları derinlemesine tanımamızı sağlıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.