Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (16): Güney Avrupa için kuraklık, açlık ve salgın uyarısı

Birleşmiş Milletler’in (BM) insan faaliyetlerinin neden olduğu iklim değişikliğinin risklerini değerlendirmek üzere kurulan Hükûmetlerarası İklim Değişikliği Paneli haftaya önemli bir raporu kamuoyuna duyuracak. 

BM’nin altıncı değerlendirme raporunda Türkiye’nin de içinde bulunduğu Güney Avrupa için ciddi uyarılar yer alıyor. 

Bu sene kasım ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılacak BM İklim Değişikliği Konferansı öncesinde taslak raporun bazı bölümleri basına sızdı. 

Güney Avrupa’yı kasıp kavuran yangınlar, sıcak hava dalgası, sel felaketleri, kuraklık gibi büyük doğa olaylarında iklim değişikliğinin rolü, ne gibi önlemler alınması gerektiği, bu önlemler alınmazsa ne tür tehlikelerin bizi beklediği bu haftaki Avrupa Aktüel’in konusu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.