Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (78) – Mehmet Ali Çalışkan: “Türkiye’de karar mekanizması aşırı merkezileşince yerel sorunlarla baş etme kabiliyeti zayıfladı, yangınlar bunu çok net gösterdi”

Yaşama Dair (YADA) Vakfı kurucularından Mehmet Ali Çalışkan, Türkiye’nin günlerdir mücadele ettiği orman yangınlarından hareketle, kriz dönemlerinde sivil dayanışmayı ve sivil toplumun geldiği noktayı yorumladı. Türkiye’de karar mekanizmasının aşırı merkezileştiğini ve sivil toplumun karar alanından tasfiye edildiğini belirten Çalışkan, “Yangına nasıl müdahale edileceği kararının tümü Ankara’da veriliyor. Karar mekanizmasını merkezileştirdiğinizde, yereldeki sorunlarla baş etme kabiliyeti zayıfladı. Bu yangınlar bunu çok net gösterdi” dedi. Çalışkan, devletin sivil toplumla ilişkisini rekabet, düşmanlık ilişkisi olarak konumlandırdığını, bunun da sivil toplumun içinde bulunduğu alandan uzaklaşmasına yol açtığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.