Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın önünü neden kesti?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasının önünü kesmeye çalıştığı iddialarını değerlendirdi.

Yetkin, “Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın önünü neden kesmek istiyor?” sorusunu şöyle yanıtladı: “İmamoğlu ya da Yavaş, cumhurbaşkanı seçimine, ister 2022 ister 2023’te yapılsın, aday olurlarsa görevlerinden vaktinden önce istifa etmiş olacaklar. Belediye meclisleri de onların yerine bir aday seçecek. AK Parti ve MHP çoğunluğunun seçmen hakkı yememek için tutup da bir başka CHP’li adayı başkan seçeceğini beklemek saflık olur. AK Partili bir ismin farklı kaybettikleri İstanbul ve Ankara belediye başkanlık koltuğuna kazanan başkanın adeta hediye etmesiyle yerleşeceği kesin gibi. Gerek CHP gerekse İYİ Parti çevrelerinin seçime doğru giderken en büyük endişesi, İstanbul ya da Ankara belediyelerinden birinin, başkanın cumhurbaşkanı olmak istemesi nedeniyle kendi elleriyle yeniden AK Parti’ye verilmesi. Bunun cumhurbaşkanlığı seçiminin de kaybedilmesine dek sonuçları olacağı endişesi hâkim.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.