Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dallas Mavericks’in yıldızı Luka Doncic, NBA tarihine geçti

Slovenyalı yıldız basketbolcu Luka Doncic, NBA’de formasını giydiği Dallas Mavericks ile sözleşmesini yeniledi. Dallas ekibinin yöneticileri oyuncunun yaşadığı Ljubljana’ya giderek yeni sözleşme önermişti.

Beş yıllık kontrata imza atan Doncic, bu süre zarfında 207 milyon dolar kazanacak. Bu anlaşmayla birlikte Sloven oyuncu, NBA tarihinde çaylak kontratının yenilenmesinden sonra ulaşılan en yüksek maaşı alacak olan oyuncu olarak tarihe geçti.

Dallas formasıyla 199 maça çıkan Doncic, 25,7 sayı, 8,4 ribaunt, 7,7 asistlik performans sergiledi. 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında All-Star seçilen oyuncunun yanına Dallas yönetiminin hangi eklemeleri yapacağı ise merak konusu.

EuroLeague ve FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası şampiyonlukları bulunan Luka Doncic’in, NBA kariyerindeki en iyi 10 hareketi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler