Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – “Yok artık! ABD’li vekillerden bakana: ‘Türkiye İHA yapamasın'”

Gazeteci Murat YetkinYetkinReport‘ta yayımladığı, “Yok artık! ABD’li vekillerden bakana: ‘Türkiye İHA yapamasın'” başlıklı yazısında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi’nin 27 üyesinin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a mektup yazarak ABD çıkarlarına zarar verdiği gerekçesiyle Türkiye’nin ürettiği silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) engellenmesi için adım atma çağrısında bulunmasını ele aldı.

Murat Yetkin, Blinken’a gönderilen mektuba ilişkin “Türkiye’nin kendi silah sistemlerini üretmesinin NATO müttefiki ABD’de özellikle etnik lobiler arasında yol açtığı rahatsızlığın artık Türkiye’nin kendi silahını üretmesinin de engellenmesinin talep edilmesine dek ileri gittiğini gösteriyor” diye yazdı.

Türkiye’nin kendi İHA programına, ABD’den ısrarla istediği İHA ve SİHA’ları almasının reddedilmesi üzerine başladığını belirten Yetkin, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile arayı hoş tutmak için Türkiye’yi Afganistan cehenneminde tutmak için hâlâ pazarlık yapıyor görünüyor ama Dışişleri bu girişimlere karşı sessiz kalmamalı” yorumunda bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.