Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Irak’tan çekilmesi ve Irak’ın geleceği – Aydın Selcen: “Irak demokratik süreçler ile ayağa kalkabilirse büyük umut ışığı olur”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Afganistan’dan sonra, Irak’tan da çekileceklerini açıkladı. 2021 yılının sonuna kadar, ABD ordusuna bağlı bulunan muharip güçlerini Irak’tan çekeceğini belirten Biden, eğitim ve danışmanlık veren ABD askerlerinin Irak’ta görev yapmaya devam edeceğini söyledi. Medyascope yorumcusu Aydın Selcen ile birlikte, ABD’nin önce Afganistan’dan sonra Irak’tan çekilmesinin Ortadoğu’yu nasıl etkileyeceğini, bu durumun IŞİD’i güçlendirme ihtimalini ve Irak’ın geleceğini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.