Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Kupa’nın sahibi Chelsea oldu

Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’taki Windsor Park’ta, geride kalan sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Villareal, Süper Kupa için kozlarını paylaştı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yüzde 70 kapasiteyle oynanan maçta, Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Karasev düdük çaldı.

Thomas Tuchel’in ekibi Chelsea 3-4-3 olarak dizilirken, sahaya Mendy, Zouma, Chalobah, Rüdiger, Kante, Kovacic, Hudson-Odoi, Ziyech, Havertz, Alonso, Werner 11’iyle çıktı.

Unai Emery’nin ekibi Villarreal ise 4-4-2 olarak dizilirken, sahaya Asenjo, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Trigueros, Capoue, Alberto Moreno, Pino, Dia, Gerard Moreno 11’iyle çıktı.

Müsabakanın ilk dakikalarından itibaren Chelsea’nin orta saha ikilisi Kante ve Kovacic’in yaptığı kontra presle, İngiltere temsilcisi kaptırdığı topları bile vakit kaybetmeden alarak atağa çıktı. Alman santrforu Werner’in boşalttığı alanları Ziyech ile dolduran Chelsea golü de bu şekilde buldu. Soldan gelişen atakta Havertz’in taşıdığı topta, Werner’in savunmanın dikkatini üzerine çekmesiyle boşalttığı bölgeye Ziyech girmesi golü getirdi. Faslı oyuncu ceza sahası içinden yaptığı net vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son anlarında, Alberto Moreno’nun ceza sahası içinden vurduğu top direkten dönerken, 45 dakika boyunca Chelsea’nin yüzde 67 ile topa sahip olması dikkatlerden kaçmadı.

İkinci yarıda, defansta blok halinde hareket eden İngiliz temsilcisinin savunmasını açmak isteyen Villarreal, takımın kanat oyuncuları Alberto Moreno’nun ve Pino’nun oyunu genişletmesiyle fırsatlar yaratmaya başladı. Dakikalar 52’yi gösterdiğinde, Chelsea kalecisi Mendy’nin ayağının kaymasıyla yaratılan pozisyonda Gerard Moreno direğe takıldı. 73. dakikada Dia’nın topuk pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gerard Moreno 90 dakikanın skoru olan 1-1’i tayin etti.

Normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 tamamlanan karşılaşmada Chelsea, penaltı atışları sonucu rakibine 6-5 üstünlük sağladı ve toplamda 7-6’lık skorla tarihinde ikinci kez UEFA Süper Kupası’na uzandı.

Chelsea, 1998’den sonra tarihinde ikinci kez Süper Kupa’yı müzesine götürme başarısı gösterdi. Londra ekibi, 2012, 2013 ve 2019 yıllarında oynadığı final müsabakalarının hepsini kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.