Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afetlerde yardımlar tek elde toplanacak, yerel yönetimler devre dışında kalıyor: Cumhurbaşkanı kararı ile tüm afetler için yardım kampanyalarında AFAD yetkili olacak

Türkiye’nin birçok bölgesinde son zamanlarda meydana gelen yangın ve sel felaketleri can ve mal kaybına yol açmış, meydana gelen zararları karşılamak için çeşitli yardım organizasyonları oluşturulmuştu. Resmi Gazete’nin bugünkü (13 Ağustos 2021 Cuma) sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yangın ve selde ortaya çıkan zararların karşılanması için “insani yardım kampanyası” başlatıldı.

Cumhurbaşkanı kararıyla, son zamanlarda meydana gelen ve bundan sonra meydana gelebilecek “yangın ve sel” afetleri sonrası uygulanmak amacıyla başlatılacak yardım kampanyasının koordinasyonu için Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tek yetkili olarak görevlendirildi.

AFAD yardımlar için kamu ve özel bankalarda hesaplar açtıracak ve duyuracak. Yardım kampanyasında valilikler, belediyelerin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımlar da bu hesaplara aktarılacak. AFAD tarafından açılan hesaplara gerçek ve tüzel kişiler doğrudan bağış yapabilecek.

Cumhurbaşkanlığının bu kararı ile özellikle belediyeler tarafından yapılan yardım ve bağış organizasyonlarının önü kesilmiş oluyor. Belediyelerin daha önce çeşitli zamanlarda, dini bayram dönemlerinde oluşturduğu yardım ve bağış kampanyaları merkezi hükümet tarafından yasaklanmış ve toplanan paraların kullanımı, bankalardaki hesaplar valilikler kanalıyla bloke edilerek engellenme yoluna gidilmiş ve konu yargıya taşınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.