Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (111) – CHP Milletvekili Murat Emir: “Altındağ’da yaşananlar, mülteci sorununu çözemezsek nelerle karşılaşabileceğimizin küçük bir provasıydı, çok daha ağır sonuçlar ortaya çıkabilir”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. Programda, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşananlar, orman yangınları ve sel felaketleri ile erken seçim ihtimali konuşuldu. 

“Altındağ’da yaşananlar nasıl tehlikeli bir noktaya geldiğimizi gösterdi”

Altındağ’da iki gece önce yaşananların çok daha kötü olaylara zemin hazırlayabileceğini belirten Murat Emir, “Altındağ’da yaşananlar nasıl tehlikeli bir noktaya geldiğimizi gösterdi, bu sorunu çözemezsek nelerle karşılaşabileceğimizin küçük bir provasıydı, çok daha ağır sonuçlar ortaya çıkabilir” dedi.

“Ülkemize milyonlarca Suriyeli gelmesinin altında yatan faktörlerden biri Türkiye’nin komşusunda sorun çıkaran dış politikasıydı”

Hükümetin genel anlamda mülteci meselesiyle başa çıkamadığını ve Suriye’deki iç savaş sırasında uyguladığı dış politikanın göçmen krizini büyüttüğünü vurgulayan Emir şunları söyledi: “Ülkemize milyonlarca Suriyeli gelmesinin altında yatan faktörlerden biri Türkiye’nin komşusunda sorun çıkaran dış politikasıydı. Türkiye’nin kapasitesi milyonlarca göçmeni içerisinde eritecek sosyolojik ve ekonomik koşullara sahip değil. İktidarın göçmenlerle ilgili bir politikasına rastlamıyoruz. Türkiye yanlış dış politikası yüzünden göçmen sorununu büyütmüş bir ülke.”

“Hükümet, sel felaketlerindeki can kayıplarının birinci derecede failidir”

Son dönemde Türkiye’de meydana gelen orman yangınları ve sel gibi çevre felaketleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Emir, can kayıplarından hükümetin sorumlu olduğunu ve iktidarın hiçbir sorunu çözemediğini savundu: “Yangına nasıl müdahale ettiğiniz çok önemli. 84 milyonluk bir ülkenin iki kiralık uçakla yangına müdahale etmesini içime sindiremiyorum. Yangınlarla mücadele açısından tam bir fiyasko yaşadık. Sel bölgelerinde vadi yataklarında imarlaşmaya izin veren ve gereğini yapmayan hükümet, sel felaketlerindeki can kayıplarının birinci derecede failidir. Tarihimizin belki de en karanlık dönemlerinden geçiyoruz. İktidarın hiçbir sorunu çözemediğini görüyoruz.”

“Her CHP’linin gönlünden genel başkanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığı geçer”

Son olarak erken seçim ihtimalini ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarını yorumlayan Emir, “Erken seçim ihtimalini 2022 açısından yüksek buluyorum. Acil bir erken seçime ihtiyaç duyuyoruz. Her CHP’linin gönlünden genel başkanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığı geçer. Aynısı İYİ Parti için de geçerli. Ancak iki genel başkan da Türkiye’nin önünü tıkamayacaklarını ve Türkiye’nin bir demokrasi mücadelesi verdiğini belirttiler. Aday konusundaki son kararı Millet İttifakı verecek. Herkesi kucaklayan bir adayımız olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.