Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’yi Afganistan’da bekleyen süreç ve Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği – Hümeyra Pamuk ile söyleşi: “Kabil Havaalanı, Türk-Amerikan ilişkilerinde potansiyel işbirliği olabilecek bir alan fakat işbirliğinin nasıl şekilleneceği çok önemli”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesiyle Taliban bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor. Taliban son olarak dün (12 Ağustos) Herat, bugün (13 Ağustos) ise Kandahar’ı ele geçirdi. Taliban bölgedeki hakimiyetini genişletirken ABD ve İngiltere, ülkedeki büyükelçilik çalışanlarını ve vatandaşlarını tahliye etmek için asker göndereceğini duyurdu. Afganistan’dan herkes kaçmaya çalışırken, bir ülke gitmek istiyor: O da, Türkiye. Türkiye uzun bir zamandır Kabil Havalimanı’nın korunması ve işletilmesi konusunda ABD heyetleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmelerdeki son durumu, Türkiye’yi Afganistan’da bekleyen geleceği ve bu zorlu görevin Türkiye-ABD ilişkilerine etkisini Reuters haber ajansının Vaşington muhabiri Hümeyra Pamuk ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.