Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Taliban Kabil’e girdi: Ankara’da tahliye hazırlıkları

Gazeteci Murat Yetkin YetkinReport’ta yayımladığı yazıda, Taliban örgütünün Afganistan’ın başkenti Kabil’e kadar girmesini ve bunun sonuçlarını yorumladı.

ABD’nin Türkiye’den Afgan hükümetiyle Taliban arasındaki barış görüşmelerine aracı olması talebi ve devamında Türk askerinin Kabil havaalanının korunması ve işletilmesini üstlenmesi projesi son gelişmelerin gerisinde kalmış gibi görünüyor. Ancak bu konuda da henüz açıklama yok. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 11 Ağustos’ta Taliban ile görüşmelerin [iddialara göre istihbarat kanallarıyla Dubai’de] sürdüğünü söylemiş, gerekirse kendisinin de ‘Taliban üst düzeyiyle’ görüşebileceğini söylemişti.

Ankara, Taliban ve yıkılmak üzere olan Afgan hükümeti arasındaki gelişmeleri yakından izliyor. Afganistan’daki Türk vatandaşları ve diplomatik personelinin durumuna Afgan hükümetiyle anlaşma sağlanamaması ve Taliban’ın şiddet kullanması ihtimaline göre karar verilecek. CHP dış politika sözcüsü Ünal Çeviköz, yaşana gelişmeler ışığında Türk askerleri ve diplomatlarının tahliye edilmesi gerektiğini, bunun zayıflık değil, ileri görüşlülük olacağını söyledi” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.