Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batı Karadeniz’deki sel felaketinde can kaybı 72’ye yükseldi, sekiz kişinin tedavisi sürüyor – Bozkurt’ta selde çöken Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Ö.’nün malvarlığına tedbir konuldu

Orta ve Batı Karadeniz’de 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinin ardından tablo günden güne ağırlaşıyor. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD) son açıklamasına göre selde can kaybı 72’ye yükseldi. Sel felaketinden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde çöken sekiz katlı Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Ö.’nün malvarlığına savcılık tarafından tedbir kararı konuldu.

Orta ve Batı Karadeniz’de sel felaketinin bilançosu günden güne artıyor. 11 Ağustos’ta Bartın’ın Ulus, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesini etkileyen selde can kaybı arttı. AFAD’ın son açıklamasına göre selde ölenlerin sayısı 72’ye yükseldi. Kastamonu’da 60, Sinop’ta 11 ve Bartın’da bir kişi yaşamını yitirirken, sekiz kişinin tedavisine hastanelerde devam ediliyor. AFAD, bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Kastamonu ve Sinop’ta kayıp başvurusu sayısının ise 47 olduğunu belirtti.

2 bin 381 kişi tahliye edildi

Sel felaketinin ardından tahliye çalışmaları da sürüyor. Felaketin ilk gününden bu yana Kastamonu’da bin 480, Sinop’ta 560 ve Bartın’da 341 olmak üzere toplam 2 bin 381 kişi tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi. Selden etkilenen bölgelerdeki temizlik ve arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. AFAD, bölgede 8 bin 808 personel, 960 araç, 892 iş makinesi ve 21 helikopter görevlendirildiğini ve bölgeye şu ana kadar 23 milyon TL ödenek gönderildiğini açıkladı.

Bozkurt’ta selzedeler sağlık taramasından geçirildi

Selden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. Selzedelere, ilaç ve sağlık malzemesi sağlandı, bazı kişilere de tedavi uygulandı.

Yıkılan binanın müteahhidinin malvarlığına tedbir konuldu

Bozkurt ilçesinde çöken sekiz katlı Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Ö.’nün malvarlığına tedbir konuldu. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, üç yıl önce Ölçer Apartmanı’nı yapan Mehmet Ö. hakkında dün (15 Ağustos) gözaltı kararı verilmişti. İlçede Ezine Çayı kenarında başka bir apartmanda oturan Mehmet Ö., selin ardından ailesiyle birlikte ilçeden ayrılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.