Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali Walsh, ilk maçını nakavtla kazandı

Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali’nin torunu Nico Ali Walsh, çıktığı ilk profesyonel boks maçında rakibini nakavt etti.

ABD’nin Oklahoma eyaleti, Tulsa şehrindeki orta siklet mücadelesinde Nico Ali Walsh ile Jordan Weeks karşı karşıya geldi. Nico Ali Walsh, müsabakaya dedesi Muhammed Ali için özel dikilmiş olan beyaz boks şortuyla çıktı. Maçın hemen başında rakibine baskı kuran 21 yaşındaki torun Ali. 4-2 öne geçti.

Rakibinin kafasından aldığı ağır darbeler sonrası hakem kararıyla teknik nakavt ile ilk profesyonel maçında ilk galibiyetine ulaşan Nico Ali Walsh, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada “Bu benim için iyi bir başlangıç. Duygusal bir serüvene adım attım. Hep dedemi düşünüyorum ve onu özlüyorum. Galibiyeti de dedeme armağan ediyorum” dedi.

Aktif kariyerini sürdürdüğü sırada Muhammed Ali’nin 27 maçını organize eden Bob Arum ise torun Ali Walsh’in genlerine olan inancını belirterek galibiyeti aileyle kutladı.

Kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca beşini kaybeden Muhammed Ali, aktif boks hayatı sonrası uzun yıllar parkinson hastalığıyla mücadele etmiş ve 3 Haziran 2016’da Phoenix-Arizona’da hayatını kaybetmişti.

Nico Ali Walsh – Jordon Weeks müsabakasının özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.