Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu başladı: Beşiktaş ve Fenerbahçe, sezona üç puan ile ”Merhaba” dedi – Galatasaray ve Trabzonspor, açılış maçlarına deplasmanda çıkıyor

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başladı. Siyah-beyazlılar, seyircisi ile buluştuğu karşılaşmada rakibini Kevin N’Koudou, Atiba Hutchinson ve Cyle Larin’in golleri ile 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe ise dün (15 Ağustos) zorlu Adana deplasmanına çıktı. Sarı-lacivertliler, 26 yıllık Süper Lig özlemine son veren Adana Demirspor’u Mesut Özil’in attığı gol ile 1-0 yendi. Öte yandan Galatasaray ve Trabzonspor, sezondaki ilk maçlarına bugün (16 Ağustos) çıkacak. Galatasaray, GZT Giresunspor deplasmanına çıkarken Trabzonspor ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a konuk olacak.

Beşiktaş, üç puanı üç gol ile aldı

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başladı. Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan siyah-beyazlılar, sahasında konuk ettiği rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koydu. Mücadelenin henüz dokuzuncu dakikasında Kevin N’Koudou’nun golü ile öne geçen Beşiktaş, Atiba Hutchinson’ın 52, Cyle Larin’in ise 90+3. dakikada attığı goller ile Karadeniz ekibini 3-0 mağlup etti. Beşiktaş’ta yeni transferler Salih Uçan ve Kenan Karaman, Çaykur Rizespor karşısında siyah-beyazlı forma altında ilk resmi maçlarına çıktı. 

Beşiktaş, Çaykur Rizespor galibiyetini sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım ile kutladı:

https://twitter.com/Besiktas/status/1426275045790425095?s=20

Fenerbahçe, Mesut Özil ile güldü

Fenerbahçe, Süper Lig’de 2021-2022 sezonuna Adana Demirspor deplasmanında başladı. 26 yıllık Süper Lig özlemine sarı-lacivertliler karşısında son veren Adana Demirspor, seyircisinin desteğini arkasına alarak rakibi ile mücadele etti. Fenerbahçe, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 46. dakikada Mesut Özil’in attığı gol ile 1-0 kazandı ve sezona üç puan ile ”merhaba” dedi. Fenerbahçe’yi galibiyete taşıyan golü kaydeden Mesut, böylelikle sarı-lacivertli takımda çıktığı 12. karşılaşmada ilk golünü kaydetmiş oldu. Öte yandan Fenerbahçe’de yeni transfer Serdar Dursun, ilk kez bir resmi maçta boy gösterdi. Ancak Serdar, 70. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Adana Demirspor’da ise yeni transferler Arijanet Muric, Jonas Svensson, Lucas Castro, David Akintola, Benjamin Stambouli, Younes Belhanda ve Mario Balotelli, Fenerbahçe karşısında ilk resmi maçlarını oynadı. 

Adana Demirspor maçında yedi kurtarış yapan Altay Bayındır, Fenerbahçe forması ile Süper Lig kariyerinde ulaştığı en yüksek sayıyı egale etmeyi başardı.

Fenerbahçe, bu paylaşımı ile karşılaşmanın yıldızlarından Altay Bayındır’ın performansına vurgu yaptı:

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1427010650631544838?s=20

Galatasaray ve Trabzonspor, sezonu deplasmanda açıyor

Süper Lig’de 2021-2022 sezonun ilk haftası, bugün (16 Ağustos) oynanacak üç karşılaşma ile sona erecek. Saat 19.15’te iki maç var. Trabzonspor, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor deplasmanında üç puan ararken Demir Grup Sivasspor ise sahasında İttifak Holding Konyaspor’u ağırlayacak. Galatasaray ise haftanın kapanış maçında sahne alacak. Sarı-kırmızılılar, saat 21.45’te 44 yıl aranın ardından Süper Lig’e yükselen GZT Giresunspor deplasmanına konuk olacak.

Süper Lig’in ilk haftasında şu ana kadar alınan sonuçlar:

Beşiktaş 3-0 Çaykur Rizespor

Fatih Karagümrük 3-2 Gaziantep FK

Altay 3-0 Yukatel Kayserispor

Atakaş Hatayspor 1-1 Kasımpaşa

Medipol Başakşehir 0-1 Aytemiz Alanyaspor

Adana Demirspor 0-1 Fenerbahçe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.