Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: Manchester United, sezona fırtına gibi başladı – Erling Haaland, Bundesliga’yı sallamaya devam ediyor

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya’da 2021-2022 sezonu başlarken, İtalya’da ise sezon bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalar ile açılacak. Bu liglerde oynanan müsabakalarda alınan skorları, öne çıkan olay ve futbolcuları, sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Brentford, Arsenal’e şans tanımadı

İngiltere Premier Lig’de 2021-2022 sezonu 13 Ağustos Cuma günü oynanan Brentford-Arsenal karşılaşaması ile başladı. 74 yıllık Premier Lig özlemine Arsenal karşısında son veren ev sahibi, karşılaşma boyunca güçlü rakibine karşı üstün bir oyun sergilemeyi başardı.

Oynadığı güzel oyun ile seyircisinin de desteğini arkasına alan Brentford, Sergi Canos ve Christian Nörgaard’ın attığı goller ile Arsenal’i mağlup ederek Premier Lig’e üç puan ile ”merhaba” dedi. Brentford’da forma giyen ve yedek kulübesinde görev bekleyen milli futbolcu Halil Dervişoğlu, bu maçta şans bulamadı. Arsenal’de ise Pierre-Emerick Aubameyang ve Alexandre Lacazette, rahatsızlıkları nedeniyle Brentford maçının kadrosunda yer almadı.

Brentford-Arsenal karşılaşmasının özet görüntüleri:

Manchester United, Leeds United’a gol olup yağdı

İngiltere Premier Lig’de ilk haftanın en merakla beklenen maçlarından biri Old Trafford Stadyumu’nda oynandı. Kadrosuna yaptığı Jadon Sancho ve Raphael Varane eklemeleri ile gücüne güç katan Manchester United, sahasında Marcelo Bielsa’nın takımı Leeds United’ı konuk etti.

Bruno Fernandes’in attığı gol ile 30. dakikada öne geçen Kırmızı Şeytanlar, bu üstünlüğünü 49. dakikaya kadar koruyabildi. Leeds United’a beraberliği getiren gol ise haftanın en güzel gollerinden biriydi. Ancak Luke Ayling’in uzak mesafeden attığı harika gol, Leeds United’a yetmedi. Bu dakikadan itibaren rakibini sürklase eden United, 52 ile 68. dakikalar arası tam dört gol bulmayı başardı. Kırmızı Şeytanlar’ın ikinci yarıdaki gollerini; Mason Greenwood, Bruno Fernandes (2) ve Fred kaydetti. Manchester United’ın yeni transferi Jadon Sancho ise 75. dakikada oyuna dahil oldu.

Manchester United-Leeds United karşılaşmasının özet görüntüleri:

Tottenham, Heung-min Son’un golü ile Manchester City’yi mağlup etti

İngiltere Premier Lig’de haftanın kapanış maçı, Tottenham Hotspur ile Manchester City arasında oynandı. Ev sahibi, transfer sürecindeki belirsizlik nedeniyle yıldız golcüsü Harry Kane’den yoksun olarak sahaya çıktı. Manchester City’de ise 100 milyon sterlinlik bedeli ile lig tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçen Jack Grealish, mücadeleye ilk 11’de başladı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0 eşitlik ile sona erdi. Dev mücadelede düğümü çözen isim ise Heung-min Son oldu. Güney Koreli yıldız, uzak mesafeden harika bir gole imza atarak Tottenham’ı karşılaşmada 1-0 öne geçirdi. Pep Guardiola’nın öğrencileri, Son’un bu golüne cevap vermekte zorlandı ve lige mağlubiyet ile başladı. Sezonu Manchester City galibiyeti ile açan Tottenham’da sezon başında teknik direktörlük görevine getirilen Nuno Espirito Santo, böylelikle takımı başında çıktığı ilk mücadelede galibiyet ile tanıştı.

Tottenham-Manchester City karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=oh3EIr8GjUg

İngiltere Premier Lig’in ilk haftasında alınan skorlar:

Brentford 2-0 Arsenal

Manchester United 5-1 Leeds United

Burnley 1-2 Brighton

Chelsea 3-0 Crystal Palace

Everton 3-1 Southampton

Leicester City 1-0 Wolverhampton

Watford 3-2 Aston Villa

Norwich City 0-3 Liverpool

Newcastle United 2-4 West Ham United

Tottenham 1-0 Manchester City

İngiltere Premier Lig’de ilk haftanın sonunda oluşan puan durumu:

İspanya La Liga

Real Madrid’i Karim Benzema sırtladı

İspanya La Liga’da 2020-2021 sezonunu hayal kırıklığı ile noktalatan Real Madrid, bu sezonu Alaves deplasmanında açtı. Eflatun-beyazlılar, görece zayıf rakibine karşı ilk yarıda gol bulamadı. İkinci yarıda ise sahneye Karim Benzema çıktı. Real Madrid, Fransız yıldızın önderliğinde Alaves filelerini üst üste sarsmayı başardı. Carlo Ancelotti’nin ekibinde golleri Karim Benzema (2), Nacho ve Vinicius Junior kaydetti. Alaves’in karşılaşmadaki tek golünü ise Joselu attı. 

Alaves-Real Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=TAL2QPN2PrY

Son şampiyon, sezona galibiyet ile başladı

2020-2021 sezonunda mutlu sona ulaşan Atletico Madrid, yeni sezondaki ilk maçında Celta Vigo deplasmanına çıktı. Son şampiyon, büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısını Angel Correa’nın golü ile 1-0 önde tamamladı. Celta Vigo, ikinci yarıda Iago Aspas’ın golü ile maça beraberliği getirerek taraftarlarını heyecanlandırdı. Ancak mücadelenin yıldızı olmayı başaran Correa, 64. dakikada bir kez daha sahne aldı. Arjantinli yıldızın golleri ile rakibini 2-1 yenen Atletico Madrid, böylelikle yeni sezona üç puan ile başladı. Celta Vigo’da Hugo Mallo, Atletico Madrid’de ise Mario Hermoso 90+5. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktı.

Celta Vigo-Atletico Madrid karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=ixZkYPmpImc

Lionel Messi’yi kaybeden Barcelona, Real Sociedad’ı farklı geçti

Büyük bir ekonomik kriz ile boğuşan ve yaz transfer döneminde efsanesi Lionel Messi’yi kaybeden Barcelona, 2021-2022 sezonunun ilk hafta maçında Real Sociedad ile karşı karşıya geldi. Ronald Koeman’ın öğrencileri, sahasında oynadığı mücadeleye etkili başladı ve ilk yarıyı Gerard Pique ve Martin Braithwaite’ın golleri ile 2-0 önde kapattı. Barcelona, ikinci yarının henüz başında ise Braithwaite’ın maçtaki ikinci golü ile skoru 3-0’a getirdi. Ancak Real Sociedad pes etmeyerek 82 ve 85. dakikalarda bulduğu iki gol ile maça yeniden ortak oldu. Deplasman ekibinin gollerini, Julen Lobete ve Mikel Oyarzabal kaydetti. Ancak bu goller, Real Sociedad’a yetmedi. Karşılaşmada skoru belirleyen golü kaydeden Sergi Roberto, Barcelona’nın sezona dört gollü bir galibiyet ile başlamasını sağladı. Katalan ekibinin yeni transferleri Eric Garcia ve Memphis Depay, mücadelede 90 dakika forma giydi.

Barcelona-Real Sociedad karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=Q-AEY8EDFZ4

İspanya La Liga’nın ilk haftasında alınan sonuçlar:

İspanya La Liga’da ilk haftanın sonunda oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih maçı nefesleri kesti

Almanya Bundesliga’da 2021-2022 sezonu Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih karşılaşması ile başladı. Borussia Mönchengladbach’ın ev sahipliğinde oynanan karşılaşma, son yılların en heyecanlı maçlarından biri olarak hafızalara kazındı. Ev sahibi, mücadelenin henüz 10. dakikasında Alassane Plea’nın golü ile son şampiyon karşısında öne geçmeyi başardı. Ancak Bayern Münih, 42. dakikada yıldız forveti Robert Lewandovski’nin golü ile skora eşitliği getirdi.

Borussia Mönchengladbach’ın 2,15, Bayern Münih’in ise 3,12 gol beklentisi yakaladığı maça ise her iki takımın da kalecileri damga vurdu. Özellikle ev sahibi ekibin kalecisi Yann Sommer, inanılmaz kurtarışların altına imza atarak takımını maçta tutmayı başardı. Marcus Thuram’ın 64. dakikada oyuna girmesi ile rakip kalede çok etkili olmaya başlayan Borussia Mönchengladbach, aradığı golü ise bir türlü bulamadı. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan mücadele, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. Bayern Münih’te yeni transfer Dayot Upamecano, mücadelede 90 dakika forma giydi. 

Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih karşılaşmasının özet görüntüleri:

Stutgart, Greuther Fürth karşısında zorlanmadı

2020-2021 sezonunu Bundesliga 2’de geçiren Stutgart ile Greuther Fürth, yeni sezonun ilk haftasında karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip, maç boyunca Greuther Fürth’e adeta nefes aldırmadı. Kırmızı-beyazlılar, Wataru Endo, Philipp Klement, Marc Kempf (2) ve Hamadi Al Ghaddioui’nin golleri ile rakibini 5-1 yenerek sezona harika bir başlangıç yaptı. Greuther Fürth’ün maçtaki tek golünü ise son dakikada Jamie Leweling kaydetti. 

Stutgart-Greuther Fürth karşılaşmasının özet görüntüleri:

Erling Haaland, yeni sezona fırtına gibi başladı

Borussia Dortmund, yeni sezonun ilk hafta maçında sahasında Eintracht Frankfurt’u konuk etti. Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi, mücadelenin 23. dakikadasında Marco Reus’un golü ile 1-0 öne geçti. Ancak Eintracht Frankfurt, 27. dakikada Felix Passlack’ın kendi kalesine attığı gol ile skora eşitliği getirmeyi başardı.

Sarı-siyahlılar, bu dakikadan sonra ise rakibini sahadan sildi. Borussia Dortmund, karşılaşmanın geri kalan bölümünde Eintracht Frankfurt’a dört gol birden attı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Thorgan Hazard, Erling Haaland (2) ve Gio Reyna kaydetti. Eintracht Frankfurt’ta Jens Hauge’nin golü ise skoru belirledi. Mücadeleyi 5-1 kazanan Borussia Dortmund’ta karşılaşmada bir gol atan Marco Reus, böylelikle sarı-siyahlı ekipteki 100. golünü kaydetti.  

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt karşılaşmasının özet görüntüleri:

Erling Haaland, Eintracht Frankfurt karşısında iki gol atarken iki de asist yaptı. Haaland, böylelikle sarı-siyahlı forma altında çıktığı 61 maçta 80 gole doğrudan katkı sağlamış oldu. (62 gol, 18 asist)

Almanya Bundesliga’da ilk haftanın sonuçları:

Almanya Bundesliga’da ilk haftanın sonucunda oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1

Lille, eski teknik direktörü Christophe Galtier önünde şok yaşadı

2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak büyük bir sürprizin altına imza atan Lille, yeni sezon öncesinde teknik direktörü Christophe Galtier ile yollarını ayırmıştı. Galtier, bu ayrılığın ardından ise Nice’in başına geçmişti. Paris Saint-Germain hegemonyasına son vererek Lille taraftarlarının sevgilisi olan tecrübeli teknik direktör, deplasmandaki bu karşılaşmada taraftarların alkışları arasında sahaya çıktı.

Müsabakaya Nice’in futbolu damga vurdu. Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, rakibi karşısında maç boyunca varlık gösteremedi. Nice; Kasper Dolberg (2), Hichem Boudaoui ve Amine Gouiri’nin golleri ile Lille’i deplasmanda 4-0 ile geçerek ikinci hafta sonunda puanını dörde yüksellti. Ev sahibi ise aldığı bu mağlubiyet ile bir puanda kaldı.

Lille-Nice karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=UEADAXmh3oE

Paris Saint-Germain, Strasbourg’u dört gol ile geçti

Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum ve Lionel Messi’yi kadrosuna katarak transfer piyasasını kasıp kavuran Paris Saint-Germain (PSG), sezonun ikinci haftasında sahasında Strasbourg ile karşı karşıya geldi. PSG; Donnarumma, Ramos, Neymar ve Messi’den yoksun çıktığı karşılaşmada rakibine şans tanımadı. Başkent ekibi; Mauro Icardi, Ludovic Ajorque (kendi kalesine), Julian Draxler ve Pablo Sarabia’nın golleri ile Strasbourg’u 4-0 mağlup ederek sezonu üst üste aldığı iki galibiyet ile açtı.

Paris Saint-Germain-Strasbourg karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=RVOVO9V3dMQ

Cengiz Ünder, gollerine devam ediyor

Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in ikinci haftasında sahasında Bordeaux’yu ağırladı. Sezonun ilk haftasında fileleri sarsmayı başaran milli futbolcumuz Cengiz Ünder, Bordeaux’uu da boş geçmeyerek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Olimpik Marsilya, ilk yarıyı ise yıldızı Dimitri Payet’in golü ile 2-0 önde kapattı. Ancak ev sahibi, ikinci yarıda skoru korumayı başaramadı. Bordeaux, 51. dakikada Timothee Pembele, 57. dakikada ise Remi Oudin’in golleri ile skoru 2-2’ye getirdi.

Skoru koruyamayan mavi-beyazlılarda Leonardo Balerdi 88. dakikada kırmızı kart gördü. Karşılaşma 2-2 sona ererken Olimpik Marsilya puanını dörde yükseltti. Bordeaux ise Marsilya deplasmanından ilk puanını alarak döndü.  

Olimpik Marsilya-Bordeaux karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=f24sprdpnHg

Cengiz Ünder, Olimpik Marsilya forması ile çıktığı ilk iki maçta iki gol kaydetti.

Fransa Ligue 1’in ikinci haftasında alınan sonuçlar:

Lorient 1-0 Monaco

Lille 0-4 Nice

PSG 4-2 Strasbourg

Angers 3-0 Olimpik Lyon

Brest 1-1 Rennes

Clermont 2-0 Troyes

Nantes 2-0 Metz

Reims 3-3 Montpellier

Lens 2-2 Saint-Etienne

Olimpik Marsilya 2-2 Bordeaux

Fransa Ligue 1’de ikinci haftanın sonrasında oluşan puan durumu:

İtalya Serie A

İtalya Serie A’da heyecan başlıyor

İtalya Serie A, 21 Ağustos Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. İlk haftanın fikstürü şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.