Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli motosikletçi Deniz Öncü, FIM Moto3 Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez kürsüde yer aldı

Sezonun 11. ayağı Bitci Motorrad Grand Prix’si Avusturya’nın Spielberg şehrindeki 4.300 metre uzunluğa sahip Red Bull Ring pistinde düzenlendi.

Moto3 sınıfında Türkiye’yi temsil eden milli sporcu beşinci cepten başladığı 23 turluk yarışta damalı bayrağı ikinci sırada geçti. GP kariyerinde ilk kez ikincilik kürsüsüne çıkarak büyük bir başarıya imza atan Deniz Öncü, “Geçen hafta sonundan sonra takım motosikleti çok geliştirdi. Pole pozisyonunu bir hafta önce kazandım ama hala en iyi zaman için mücadele ediyordum. Ama her seansta hep ilk beşin in içinde oldum. Sabah ısınmada inanılmaz bir hızım vardı ve yarışta belki daha sert fren yapabileceğimi düşündüm. Birçok turda öndeydim. Frenlerde ve virajlarda oldukça güçlüydüm ama son turda Sergio beni geçti ve ilk sırayı kaybettim. Bunun için çok kızgınım çünkü kazanmak istiyordum. Ama sonuçta hâlâ ikinciyim ve Red Bull ile KTM’nin evinde podyumda olmaktan son derece mutluyum. En kısa sürede kazanmayı hedefliyorum” dedi.

18 yaşındaki genç motosikletçi bu sezon, Barselona yarışında da üçüncülüğü elde etmişti.

FIM Moto3 Avusturya yarışının özeti:


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.